Mediterráneo, la nova pel·lícula del Cicle Gaudí

En aquesta ocasió, la pel·lícula del mes d’abril del Cicle Gaudí, es projectarà el proper dissabte 7 de maig a les 22.30 h a La Sala. En aquesta ocasió es tracta de Mediterráneo, l’obra de Marcel Barrena on es reconstrueixen els inicis d’un projecte humanitari que semblava inicialment impossible.

L’octubre de l’any 2015, Oscar Camps va veure a la televisió la famosa i esgarrifosa fotografia de l’Ailan, el nadó mort a les platges de Lesbos. Va deixar el salvament marítim a la Península per dirigir-se a les costes de l’illa. Camps va abandonar Pro-Activa i la seguretat dels banyistes europeus per salvaguardar les vides dels refugiats sirians. Probablement sense ser-ne del tot conscient, donaria conseqüentment pas a Proactiva Open Arms.

Aquest ha de ser un document per entendre el sorgiment de l’ONG, però també una clatellada a la nostra comoditat. L’evidència que la mort a les platges no descansen. El recordatori que les costes gregues o turques poden ser les mateixes que les que tenim aquí. Una pel·lícula que també es capbussa i salva, sense esdevenir ni un producte superficialment moralitzador ni una obra de llàgrima fàcil.